Hejsan,

jag söker och har sökt vår familjemedlem Akilles en 7 årig kastrerad kille, sen han försvann från sitt revir helt nära hemmet i Badelunda utanför Västerås den 9 augusti, under mycket märkliga omständigheter.

Följande inträffade vid försvinnandet: Akilles gick ut på kvällen den 9/8 vid 21 tiden som han brukade göra, men återkom aldrig på morgonen dagen efter.

Vi letade hela dagen fram till mörkret inföll utan resultat, men plötsligt vid 22 tiden hör jag honom jama en gång i mörkret när jag ropade på honom, sen tyst igen.
Det lät som om han ville komma men att han av någon anledning inte kunde, men han lät absolut inte skadad.

Nästa gång jag hörde Akilles var på fm. den 14 augusti, det var vindstilla och helt tyst så jag är säker på att vår kisse jamade högt och tydligt, men igen endast en gång.

Det som har fått mig att fundera över vad som egentligen hände med vår Akilles, är att sekunden efter han hördes jama smälldes en trädörr igen, sen tyst igen?
Han lät som han brukade när han vill gå ut!

Jag är ytterst försiktig med att spekulera om vad som egentligen hände när vår Akilles försvann. Men märkligt nog, talar det mesta för att Akilles inte mötte räven denna gång vilket vi förmodade till en början, utan att någon lade beslag på eller tog hand om Akilles mot hans vilja och helt utan ägarnas medgivande.

Det olustiga är att där Akilles hördes senast är ett torp beläget som endast används sommartid, och avslutet i år skedde vecka 33 vilket av någon anledning sammanföll med tiden vår kisse försvann.

Torpet har ej besökts på över 15 år p.g.a. stora relationsproblem med hyresgästen, så vad som händer där finns ingen som helst vetskap om från vår sida, och det är hyresgästen mycket väl medveten om.

Därför vädjar jag slutligen till alla riktiga djurvänner, att vara uppmärksamma på om t.ex. någon granne i Västmanland helt nyligen skaffat en vuxen katt som överensstämmer med bilderna på vår Akilles och som låter väldigt mycket.

Hittelön på 5000kronor betalas omg. till den eller de som kan lämna sådana upplysningar, att Akilles kan återkomma till hemmet igen.

Särskilda kännetecken är bl.a. att svansspetsen är helt vit som en liten lampa, samt att kissen jamar högt och mycket.

Vid upplysningar kontakta Bengt:
073-94 63 669

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.


Nyheter

Senaste