Här lämnar vi en kort beskrivning av nyinkomna katter, katter som sitter i karantän och ännu inte är leveransklara. Vi lägger inte ut någon bild eller gör någon närmare beskrivning av katten.

Om du förlorat din katt så måste du kunna ge en exakt beskrivning av färger, teckningar, om katten är kastrerad, id-märkning mm. Det räcker inte med t ex ”svart och vit” utan vi måste få veta hur/var färger och teckningar sitter, kön och om katten har något särskilt kännetecken.

Vi måste också få veta när, var och hur katten försvunnit.  Likaså om den är skygg eller so

 

 

Hankatt inkommen från dödsbo

Honkatt upphittad i Ryttene

 

 

 

 

 
 

 

 


 

Dessa kissar kom för sent till oss under år 2017 och kunde inte räddas till livet.

De var tyvärr alltför illa skadade, utmärglade och/eller sjuka. Vi minns dem i våra hjärtan.

 

WHISKEY

SNICKERS

ROBIN

LARA

POLLY

PEPPAR

SIVANs tre små ungar

MAX

 

Vi glömmer er aldrig

 

Katterna som kommer till oss är endera omhändertagna av myndigheterna (länsstyrelsen och polisen) eller upphittade av privatpersoner. Katterna är ofta i dåligt skick och har många gånger levt ett ”tufft” liv – endera som hemlösa eller så har de blivit vanvårdade och utsatta för rent djurplågeri.

Första tiden

Så fort som möjligt, efter att katten kommit till oss, blir den veterinärundersökt och vaccinerad.

Under den första tiden bor katterna i vår karantänavdelning. Detta i syfte att förhindra smittospridning och att ge ägaren möjlighet att efterlysa och återfå sin katt. Under karantäntiden, som är tre veckor, avmaskas och vid behov avskabbas och medicineras katterna. Samtliga vuxna katter kastreras, öron- och chipmärks också under denna tid.

Längtar efter nytt hem

Efter ca 3 veckor och när katterna är friska flyttar de ut från karantän och in till de övriga rummen. Där vistas de fritt bland klätterställningar, hyllor och olika krypin. Är katten rädd för andra katter så får den ett eget rum. Detsamma gäller en högdräktig hona som snart skall föda sina ungar. De katter som är klara för ett nytt hem läggs då ut på hemsidan som tingklara.

Det nya hemmet

Valet av hem bestäms efter kattens karaktär samt förhållandet i det nya hemmet. Vår huvudsakliga avsikt är att alltid se till kattens bästa.

Ibland händer det att någon katt blir kvar hos oss länge och då skriver vi ”Akut” på hemsidan. Men förr eller senare kommer det någon som passar för just honom eller henne.

Är du intresserad av att ge en av ”våra” kissar ett hem? Välkommen in till oss och för att hälsa på katterna och oss. Då kan vi berätta mer om katterna, om föreningen och vårt sätt att arbeta.

ADOPTERA  KATT

Du måste vara minst 20 år och kunna visa upp giltig, svensk legitimation. Om Du är 75 år, eller äldre, måste du ha med dig en anhörig eller vän som är max 60 år fyllda. Denne måste också kunna uppvisa giltig legitimation. Om du är invandrare så ska du kunna uppvisa permanent uppehållstillstånd.

När du hittat ”din” kisse så tingar du den. Det betyder att du betalar 500:-/katt i handpenning och att vi avtalar tid när du ska hämta den.
Se ”Tinga katt”.

När det gäller kattungar är det lite annorlunda. Ingen kattunge får, enligt lag, tas från mamman innan den är minst 12 veckor. Från oss får ingen kattunge flytta innan den är minst 3 månader, vilket kan inne-bära att den är drygt 12 veckor. Vi ”släpper” heller aldrig alla katt-ungarna i en kull samtidigt. Det måste gå några dagar emellan. Detta för mammans bästa.

När det gäller kattungar ser vi helst att man tar två eller att man har en kisse hemma redan. Om man i hemmet arbetar hela dagarna så tillåter vi inte att man endast köper en kattunge, om man inte redan har en katt sedan tidigare.

Har du anlag för allergi? Har du haft ”känningar” när du varit tillsammans med katter? Har du pälsdjursallergi i släkten? Då bör du kontakta din husläkare för en allergitest INNAN du adopterar katt!

När du hämtar din katt så måste du ha en transportbur med dig. Vi tillåter inte att man tar katten på cykel, buss, tåg eller liknande. Eftersom man som kattägare behöver en transportbur så är det lämpligt att köpa en med den rabattkupong du får, när du tingar katten.
 

VÅRA PRISER:

Alla katter kostar 1.700:-
Vid adoption av två katter betalar du 3 000:- för båda
Katt 8 år eller äldre 1.200:- för en katt och 2 200:- för två.

I detta pris ingår veterinärundersökning, vaccination, avmaskning, i förekommande fall avskabbning, kastrering, öron-, chipmärkning, registrering samt försäkring.

Vid adoption av kattungar/ej ännu könsmogna katter betalar du för dubbelvaccination, framtida kastrering, öron- och chipmärkning samt registrering i kattregistret. Vi berättar mer vid köpet.

OBS! Vi tar kontanter men även swish.

PRISJÄMFÖRELSE


Om du får en katt gratis eller köper den billigt så kommer du att få betala:

Veterinärpriser
      

       Honkatt    Hankatt
 Grundundersökning         730:-      730:-
 Vaccination         525:-      525:-
 Kastrering inkl öronmärkning       1 365:-      890:-
 Chipmärkning         600:-      600:-
 Registrering         140:-      140:-
 Avmaskning (2 x 60:-)         120:-      120:-
           
 Summa:      3 480:-    3 005:-
           
För kattungar tillkommer dubbelvaccination        525:-      525:-
           
Summa:      4 005:-    3 530:-
           
I förekommande fall avskabbning (2x87:-)          174:-      174:-
            
Summa:       4 179:-    3 704:-
           

 

          

 

 

                   

 

TINGA  KATT

Du måste vara minst 20 år och kunna visa upp giltig, svensk legitimation. Om Du är 75 år, eller äldre, måste du ha med dig en anhörig eller vän som är max 60 år fyllda. Denne måste också kunna uppvisa giltig legitimation. Om du är invandrare så ska du kunna uppvisa permanent uppehållstillstånd.

När du hittat ”din” kisse så tingar du den. Det betyder att du betalar 500:-/katt i handpenning och att vi samtidigt avtalar tid när du ska hämta hem din nya familjemedlem. Detta måste ske inom en vecka, eftersom det annars blir en form av inackordering - vilket vi inte har.

Kattungar kan tingas ca en vecka efter att de varit hos veterinären, blivit undersöka och fått sina första vaccinationer. Detta sker när ungarna är ca 8 veckor.  

När du tingar en katt så får du en rabattkupong/katt på ZooBolaget på 10%. Sedan går du hem och förbereder ditt hem för din nya familjemedlem. Samtidigt får du några dagar på dig för att tänka över om du verkligen vill, kan och har råd att ha katt. Detta för att  eliminera risken för impulsköp och för att katter inte skall tvingas komma tillbaka till oss.

Genast när du tingat en kisse så startar en administrativ process hos oss. Vi måste bl a meddela en del organisationer och personer att kissen är tingad. Om du sedan ångrar dig, av någon anledning, så kan vi därför inte betala tillbaka de 500:-/katt som du betalat i handpenning.

Vid betalning går det att antingen betala kontant eller swisha
 

Vid betalning går det att antingen betala kontant eller swisha

 

 

Underkategorier

Katterna som flyttat från Huskatten har alla fått nya liv, i nya hem, med nya familjer.
Här kommer lite bilder och berättelser om katternas nya vardag

Om ni vill lägga in en bild och text på en katt som du köpt på Huskatten Västerås, så maila Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

 


Har din katt sprungit bort? Hos oss kan du efterlysa din katt, det är bara att maila till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.. OBS! Endast när det gäller mejl angående efterlysningar.

Övriga frågor skickas till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.


Vill helst att ni skickar bilder i JPEG format, ej PDF. När det gäller bilder så skicka bilder/bilderna som en bifogad fil.

Vi behöver veta:

När försvann katten?

Var försvann den?

Vad är det för kön på den?

Är den kastrerad, id-märkt och registrerad?

Är den social eller skygg?

Helst vill vi ha en bild, men om du inte har det så måste du beskriva katten mycket noga. Det räcker inte med t ex svart-vit, utan vi måste få veta var och hur färger och teckningar sitter.

Vi är tacksamma om du kontaktar webmaster om/när katten kommer hem igen.

Efterlysningen ligger kvar under två månader, därefter tas den automatiskt bort. Vill du ha efterlysningen kvar efter de två månaderna så måste du meddela webmaster detta.

OBS! Glöm inte att ange telefonnummer i efterlysningen!


 

Nyheter

Senaste