Vi har nu haft Raisa i 15 år vi bor på en gård mitt i skogen och inga grannar på flera kilometrar.  Raisa älskar att vara ute på gården tillsammans med sina "systrar"   

Den 29/3 så försvann hon spårlöst och vi gjorde ALLT som stod i vår makt för att hitta henne men resultatlöst. De bofasta grannar vart genast engagerade i letandet och en sa sig ha sett Raisa men beskrev henne lite "felaktigt", vi begav oss till platsen i alla fall men ingen kisse. Efter 1 månad av dagligt letande så gav vi upp lite för vi trodde inte hon överlevt kyla snö och alla rovdjur vi har i skogen. Vi vart kontaktade av en massa människor (annonser överallt) och hoppet tändes för att sen släckas när vi letat på plats, detta va en fruktansvärd tid att inte veta vad som hänt vår älskade tös.

Den 31/5 ringde en granne  min sambo och sa att Raisa va på hans gård och min sambo kasta sig i bilen för att se om det stämde, jag va bortrest och det visade sig stämma det va hon. Dagen efter så lyckades Åke få tag i henne på grannens altan och lyckan va fullkomlig, en mycket mager och tagen tös var hemma igen.

Vi fick en akuttid på Gävle djurklinik för att kolla upp henne så ingen allvarligt hade tillstött under de 2 månader hon var borta hon är trots allt 15 år.

Hon hade anemi, uttorkad och vägde 2,2 kg (4,7 kg när hon försvann) annars var hon ganska ok hon fick en återbudstid efter 2 veckor ( 2,9 kg) och de proverna visade att hon inte riktigt hade hämtat sig men betydligt bättre än de första och återbesök om 3 månader.

Hon är inte riktigt den Raisa som försvann, trött och sliten men hon är hemma och lyckan är fullkomlig <3

 

Raisas famil


 

Nyheter

Senaste