Katten Alfons är en riktig liten ”ska bara” Alfons. Precis som Alfons Åberg i sagan! Varje dag här hemma har varit fyllda med  upptäckarglädje och små solskenshistorier.

Skygghet och rädsla har övervunnits av nyfikenhet. När en Australian Aussi hund kommer på besök är ett spännande äventyr för alla. Hunden är mycket kattvan. Fem kompisar hemma.

Nu har Alfons blivit riktigt modig. Nosat på svansen och ätit godis tillsammans. Ligger inte kvar högst upp i klätterställningen och morrar. Nyfikenheten har tagit över.

Alfons leker gärna och mycket. Är skicklig med pingisbollar och får mycket motion av att hoppa och ta bollarna och jaga dem. Tycker om kartonger, stora som små, de är bra att krypa in i fast det kan ju bli trångt ibland.

Öppna skåpdörrar är spännande, ja allt är spännande och då blir man så här trött. Tänk att alla katter och hundar har sin egen personlighet och med lite tålamod kan vi träna och lära dem olika saker. Nu tränar vi på att gå med koppel, går riktigt bra utom när det kommer någon. Så ensam med matte på gräsmattan är skönt, gräset är ju så gott.

Trodde jag kunde vara ensam efter att min 16 år gamla skogkatt gick bort. Så fel jag hade! Så bra jag mår med min lilla Alfons. Så mycket glädje och kärlek det finns i en liten katt!

Tack Huskatten!

Christina

  

Nyheter

Senaste