Huskatten

Vill du bli jourhem för oss?

Ett bra sätt att hjälpa katter i nöd är att vara sk jourhem åt oss. Jourhem använder vi vid akuta kattärenden och när vi har fullt hos oss.

Att vara jourhem betyder att du upplåter ett rum till kissen i din bostad, tills vi får plats ledig eller att den får flytta till sitt nya hem direkt från dig. Det är inga kostnader förknippade med att vara jourhem. Om du inte själv vill förstås! Mat, potta, sand, leksaker, veterinärkostnader mm står vi för.

Jourhemmet får inte själv ta in katter, utan det måste gå via oss. Vi har oftast kö på katter som måste få hjälp och det är vi som gör prioriteringarna.

Vad krävs då för att vara jourhem?

För att bli jourhem måste du vara medlem hos oss.

Det krävs tillstånd för att vara jourhem. Men det behöver du inte tänka på, det ordnar vi.

Om du har katt, eller annat djur, så måste du ha ett särskilt rum för katten. Detta med tanke på smittorisker mm. Rummet du använder som jourhemsrum måste vara försett med fönster och vara lättsanerat. Det skall inte vara möblerat med nya, fina möbler och spetsgardiner. Det viktigaste för katten är ett varmt, kärleksfullt rum med mat, vatten och potta.

Du måste veta att du kommer att vara hemma en tid framöver. Du kan inte ta en jourhemskatt en månad innan du skall åka på semester. Detta eftersom vi aldrig vet hur länge katten måste vara i jourhemmet. Men du riskerar inte att ”bli sittandes” med en katt! Vi tar den till oss så fort vi kan eller, helst, att den får flytta till sitt nya hem direkt från dig.

Under tiden katten är i jourhemmet görs veterinärbesök, vaccinationer, kastrationer mm. Det är vi som bokar veterinärtider och som åker till veterinären med katterna. Naturligtvis kan du följa med, om du vill.

Du måste bo i Västerås eller i närområdet.

Låter det intressant? Mejla oss på Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. så får vi träffas och prata mer om det. 

För att kunna driva vår viktiga verksamhet krävs det volontärer som hjälper till. Är du intresserad?

Du måste vara minst 20 år och medlem hos oss. Vi är mellan 20–25 personer som hjälps åt. Åldrarna på oss är från 20 och uppåt och vi alla har  det
gemensamma målet att lindra lidandet för katterna, att låta dem komma inomhus och få mat, vätska och kärlek. Slutmålet är att de skall få nya, kärleksfulla hem.

Som volontär hos oss får du först gå några pass tillsammans med några andra volontärer. När du sedan känner dig redo och ”kan” jobbet (och vi tycker detsamma) så får du egna nycklar och börjar ta egna pass.

Du skriver upp dig på ett schema när du vill och kan jobba. Du måste dock ta MINST tre pass i månaden och varje pass är MINST tre timmar. Gärna fler pass och fler timmar. Vi jobbar i 2-skift, dvs morgon/förmiddag och eftermiddag/kväll. Volontärerna har hand om sköteriet av kissarna och det som hör till det. Alltså inga administrativa mm uppgifter.

Är du intresserad av att bli ”en av oss”? Mejla mig så avtalar vi en tid när vi ses på Huskatten. Då kan jag berätta mer för dig vad jobbet går ut på.

Vi har nu behov av fler hjälpande händer. Särskilt volontärer som kan ta morgonpass. Är du intresserad?

Mejla mig
på vår e-adress Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Huskatten Västerås
Hemdalsvägen 11 - Karta
723 35 Västerås
Telefonnummer:
021 - 18 95 98

Epost: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Öppettider:

Måndagar och onsdagar
kl 18,00-19,30


Det går att avtala om annan tid än öppettiderna. Mejla oss så vi kan avtala om passande tid.

Frågor:
ENDAST frågor som rör webbplatsen ställs till  Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den..

Övriga frågor hänvisas tlll Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Klicka på länken så kommer du  till Huskatten Västerås
 http://www.hitta.se/karta

 

Underkategorier

Nyheter

Senaste