KÖPA  KATT

Du måste vara minst 20 år och kunna visa upp giltig legitimation.

När du hittat ”din” kisse så tingar du den. Det betyder att du betalar 500:-/katt i handpenning och att vi avtalar tid när du ska hämta den.

Se ” Tinga katt”.

Om Du är 75 år, eller äldre, måste du ha med dig en anhörig eller vän som är max 60 år fyllda. Denne skriver under en förbindelse att hon/han kan ta hand om kissen om Du blir sjuk, hamnar på sjukhus eller annat inträffar. Personen i fråga måste, precis som Du, kunna uppvisa giltig legitimation

När det gäller kattungar är det lite annorlunda. Ingen kattunge får, enligt lag, tas från mamman innan den är minst 12 veckor. Från oss får ingen kattunge flytta innan den är minst 3 månader, vilket kan innebära att den är drygt 12 veckor. Vi ”släpper” heller aldrig alla kattungarna i en kull samtidigt. Det måste gå några dagar emellan. Detta för mammans bästa.

När det gäller kattungar ser vi helst att man tar två eller att man har en kisse hemma redan. Om man i hemmet arbetar hela dagarna så tillåter vi inte att man endast köper en kattunge, om man inte redan har en katt sedan tidigare.

Har du anlag för allergi? Har du haft ”känningar” när du varit tillsammans med katter? Har du pälsdjursallergi i släkten?

Då bör du kontakta din husläkare för en allergitest INNAN du köper katt!

Vi tar inte kort och man kan inte betala via swish. Det är alltså kontanter som gäller hos oss.

När du hämtar din katt så måste du ha en transportbur med dig. Vi tillåter inte att man tar katten på buss, tåg eller liknande. Eftersom man som kattägare behöver en transportbur så är det lämpligt att köpa en med den rabattkupong du får, när du tingar katten.
 

VÅRA PRISER:

Alla katter kostar 1.500:-
Vid köp av två katter betalar du 2.500:- för båda
Katt 8 år eller äldre 1.000:-

I detta pris ingår veterinärundersökning, vaccination, avmaskning, i förekommande fall avskabbning, kastrering, öron-, chipmärkning, registrering samt försäkring.

Vid köp av kattungar/ej ännu könsmogna katter betalar du för dubbelvaccination, framtida kastrering, öron- och chipmärkning samt registrering i kattregistret. Vi berättar mer vid köpet.

OBS! Vi tar kontanter men även swish.

PRISJÄMFÖRELSE


Om du får en katt gratis eller köper den billigt så kommer du att få betala:

Veterinärpriser
      

       Honkatt    Hankatt
 Grundundersökning         730:-      730:-
 Vaccination         525:-      525:-
 Kastrering inkl öronmärkning       1 365:-      890:-
 Chipmärkning         600:-      600:-
 Registrering         140:-      140:-
 Avmaskning (2 x 60:-)         120:-      120:-
           
 Summa:      3 480:-    3 005:-
           
För kattungar tillkommer dubbelvaccination        525:-      525:-
           
Summa:      4 005:-    3 530:-
           
I förekommande fall avskabbning (2x87:-)          174:-      174:-
            
Summa:       4 179:-    3 704:-