Hona.  Född  den 11/6 2017.
 

GILDA och hennes fyra syskon ”bodde” under en altan. Människorna som bodde där såg när mamman var hos dem och sprang ”ut och in” under altanen. Men plötsligt gick det flera dagar utan att mamman syntes til.
Ungarna pep och skrek, men ingen mamma. Då insåg upp-hittarna att något hänt och de kontaktade oss. När de kom till oss var ungarna endast ca 5 veckor. Då ungarna är födda ute, utan mänsklig kontakt, var de förvildade.
Men då de var så pass små så lyckades vi få dem att börja lita på oss människor, även om de ibland fortfarande är skygga.

Men trots allt behöver kattungar ha en vuxen katt i sin närhet. Vi kan ge dem mat, vi kan kela och leka med dem – men vi kan inte ge dem rätt sorts fostran. Till det krävs en katt. Som tur var hade vi Snöboll hos oss,
en vuxen hankatt som var i mycket stort behov av sällskap. Han blev ”plastpappa” till de små.

Snöboll fick flytta till ett hem men kom tillbaka efter ett par dagar, då de hade trott att det skulle gå att få en skygg kisse att bli trygg och harmonisk snabbt. När han kom tillbaka hände en sak som vi, som jobbat med detta under så många år, aldrig sett.  När vi öppnade transportburen och han kom ut så kom lilla Gilda rusande i full galopp fram till honom. Hon nästan hoppade upp på honom. Sedan var hon vid hans sida, som ett frimärke, hela hela tiden. Hon lade sin svans över hans rygg, hon sträckte upp sin nos mot hans ansikte – hon var salig av lycka. Till och med när han skulle gå in i en potta med huv så trängde hon sig med in där tillsammans med honom. Om han råkade gå en liten bit ifrån henne så rusade hon efter honom och vi nästan hörde hur hon ropade: ”pappa, lämna mig inte”. Snöboll tvättade henne ordentligt och omsorgsfullt hela tiden. De fullkomligt älskar varandra och de måste få komma till samma hem. Allt annat vore grymt.

Både Gilda och Snöboll är en lite aning avvaktande i början, man kan nästan kalla dem lite skygga. Men med tålamod och kärlek så kommer de att bli dina bästa vänner.
 

Nyheter

Senaste