Hane. Född  den 11/6 2017.

GERALD och hans fyra syskon ”bodde” under en altan. Människorna som bodde där såg när mamman var hos dem och sprang ”ut och in” under altanen. Men plötsligt gick det flera dagar utan att mamman syntes till. Ungarna pep och skrek, men ingen mamma. Då insåg upphittarna att något hänt och de kontaktade oss. När de kom till oss var ungarna endast ca 5 veckor.

Då ungarna är födda ute, utan mänsklig kontakt, var de förvildade. Men de var så små och med gemensamma krafter av alla volontärer så har de blivit tama och go´a.

Men trots allt behöver kattungar ha en vuxen katt i sin närhet. Vi kan ge dem mat, vi kan kela och leka med dem – men vi kan inte ge dem rätt sorts fostran. Till det krävs en katt. Som tur var hade vi Snöboll hos oss, en vuxen hankatt som var i mycket stort behov av sällskap. Han blev ”plastpappa” till de små.

Nu har Gerald blivit ”stora killen” och vill komma till ett riktigt hem. Då han är född ute och aldrig varit inomhus på något ställe mer än hos oss så kommer han att bli skygg igen, i det nya hemmet. Man måste vara beredd att ge honom den tid han behöver för att bli trygg.

Gerald ska ha sin andra vaccination och han ska hinna fylla 3 månader innan han kan flytta. Men han kan tingas redan nu. Han måste flytta tillsammans med någon av sina syskon eller till ett hem där det finns en kattvan katt sedan tidigare.

 

Nyheter

Senaste