TINGAD

Hona.  Född  den 11/6 2017.

GINA och hennes fyra syskon ”bodde” under en altan. Människorna som bodde där såg när mamman var hos dem och sprang ”ut och in” under altanen. Men plötsligt gick det flera dagar utan att mamman syntes till. Ungarna pep och skrek, men ingen mamma. Då insåg upphittarna att något hänt och de kontaktade oss. När de kom till oss var ungarna endast ca 5 veckor.

Då ungarna är födda ute, utan mänsklig kontakt, var de förvildade. Men de var så små och med gemensamma krafter av alla volontärer så har de blivit tama och go´a.

Men trots allt behöver kattungar ha en vuxen katt i sin närhet. Vi kan ge dem mat, vi kan kela och leka med dem – men vi kan inte ge dem rätt sorts fostran. Till det krävs en katt. Som tur var hade vi Snöboll hos oss, en vuxen hankatt som var i mycket stort behov av sällskap. Han blev ”plastpappa” till de små.

Nu har Gina blivit ”stora damen” och vill komma till ett riktigt hem. Då hon är född ute och aldrig varit inomhus på något ställe mer än hos oss så kommer hon att bli skygg igen, i det nya hemmet. Man måste vara beredd att ge henne den tid hon behöver för att bli trygg. Hon måste också flytta tillsammans med ett av sina syskon eller att man har en kattvan katt hemma sedan tidigare.

Gina ska ha sin andra vaccination och hon ska hinna fylla 3 månader innan hon kan flytta. Men hon kan tingas redan nu.

 

Nyheter

Senaste