Hona, kastrerad, öron- och chipmärkt. Född 2015.

LARA är en mycket snäll flicka, men hon är blyg av sig. Hon är inte direkt skygg, utan mer ”blyg”. Men det gäller endast i början av bekantskapen – när hon märker att man är snäll och vill henne väl så blir hon trygg och harmonisk och blygheten försvinner. Man måste ge henne den tid hon behöver – och den tiden blir inte så lång. När hon varit i sitt jourhem ca en vecka så vågade hon låta sig smekas och ligga med jourhemsmatte i sängen. När hon skulle fotograferas blev hon så nyfiken att hon nästan var helt framme vid kameran, bara efter ca 10 minuter. Detta trots att hon aldrig träffat fotografen tidigare.

Lara har en ”idé” i sitt vackra huvud om att inga dörrar i köksskåpen ska vara stängda! Hon öppnar dem genast. Detta innebär att matte och/eller husse inte kan ha farliga saker i nedre skåpen, t ex mediciner eller plast. Ev kan matte och/eller husse sätta ett ”barnlås” så hon inte kan öppna dörrarna. Att hon absolut vill öppna dörrarna gör ju också att man måste vara mycket noga med att låsa ytterdörren, så hon inte får för sig att öppna även där.

Lara och hennes bästis Larissa måste få komma till samma hem för att bli lyckliga. Den som öppnar sitt hem för dessa två underbara tjejer måste vara beredda på att ge sötaste Lars den tid hon behöver för att bli riktigt harmonisk. Men det är hon är mycket väl värd och man kommer inte att ångra sig. Det måste vara ett barnlöst hem eftersom Lara är rädd för häftiga rörelser och höga, plötsliga ljud. Små barn springer ju omkring och busar och de låter ganska högt ofta.

Lara och Larissa finns i ett av våra jourhem och om du är seriöst intresserad av att ge dem ett hem så mejlar du så vi kan avtala tid när ni får träffas.

 

 

Hona, kastrerad, öron- och chipmärkt. Född 2014.

LARISSA är en mycket snäll och social flicka. Hon vill gärna vara i centrum och nära sin människa. Hon är inte det minsta blyg för främmande människor utan hon kommer genast fram, med svansen i vädret, för att hälsa.

Larissa har en ”idé” i sitt vackra huvud om att inga dörrar i köksskåpen ska vara stängda! Hon öppnar dem genast. Detta innebär att matte och/eller husse inte kan ha farliga saker i nedre skåpen, t ex mediciner eller plast. Ev kan matte och/eller husse sätta ett ”barnlås” så hon inte kan öppna dörrarna. Att hon absolut vill öppna dörrarna gör ju också att man måste vara mycket noga med att låsa ytterdörren, så hon inte får för sig att öppna även där.

Larissa och hennes bästis Lara måste få komma till samma hem för att bli lyckliga. Det måste dock vara ett barnlöst hem eftersom Lara är rädd för häftiga rörelser och höga plötsliga ljud.    

Larissa visar att hon vill ut. Hon är van att gå i koppel och sele, så promenader med sele skulle hon uppskatta mycket. Man kan börja med att ta på henne selen inomhus och gå omkring med henne. När det känns lämpligt så är det dags att ta en promenad utomhus.

Larissa och Lara finns i ett av våra jourhem och om du är seriöst intresserad av att ge dem ett hem så mejlar du så vi kan avtala tid när ni får träffas.

  

 

Hona, kastrerad, öron- och chipmärkt. Född 2015.

GINNY och (troligen) hennes dotter Gina sågs söka mat och värme under 3 månader. Upphittaren kontaktade oss när denne förstod att kissarna var hemlösa.
Vi hade plats ledig och kunde ta in dem genast.

Ginny är en snäll och kelig liten tjej. Hon längtar ut, så hon måste få komma till ett hem där hon har möjlighet att få gå ut ibland. Då hon och dottern är mycket fästa vid varandra så måste de få flytta till samma hem.

 


 

 

Hona, kastrerad, öron- och chipmärkt. Född 2016.

GINA och (troligen) hennes mamma Ginny sågs söka mat och värme under 3 månader. Upphittaren kontaktade oss när denne förstod att kissarna var hemlösa.
Vi hade plats ledig och kunde ta in dem genast.

Gina är en snäll och kelig liten tjej. Då hon och mamman är mycket fästa vid varandra så måste de få flytta till samma hem.
 


 

 

Hona, kastrerad, öron- och chipmärkt. Född 2014.
    
IRIS och en annan katt hittades i en källare. Var de gömda där för något särskilt ändamål, undrar vi. Det var i samma område som det, för flera år sedan, bodde en kille som stal katter och tränade sina hundar på.

Iris är mycket kelig och snäll. Att klippa klor brukar vara problematiskt på katter – men Iris bryr sig inte om det alls. Det är bra att hon är så snäll och foglig, för hennes blomkålsöron gör att man måste hålla koll på dem. Man måste se till att det är rent inne i öronen och det är ju inga problem att göra rent, när hon är så snäll och foglig.

Hon har mycket starka känslor för Ineke och vi undrar om det möjligen är hennes unge. De älskar varandra och de måste flytta till samma hem. Att sära på dem vore rena djurplågeriet.

 


 

Fler artiklar...

Underkategorier