Katterna som flyttat från Huskatten har alla fått nya liv, i nya hem, med nya familjer.
Här kommer lite bilder och berättelser om katternas nya vardag

Om ni vill lägga in en bild och text på en katt som du köpt på Huskatten Västerås, så maila Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Här kommer en liten uppdatering från Igor (fd Sune)

Min husse och matte kom egentligen till Huskatten i ett helt annat ärende än att hälsa på mig eller någon av mina kompisar, men husse säger att hans hjärta smälte när han klappade på mig och jag lutade mig mot honom och spann. Matte var inte speciellt svårflörtad hon heller och efter ett par veckor fick jag flytta hem till min nya familj.

De valde att ge mig namnet Igor. Matte tycker jag är lik något hon kallar Russian Blue och namnet är ryskt och betyder något i stil med ”krigare” eller ”kämpe”. Namnet passar bra på flera sätt, menar de, eftersom jag hade det väldigt tufft när jag var liten och tillsammans med de snälla människorna på Huskatten fick jag kämpa för att jag skulle bli en frisk och stark liten katt.

I mitt nya hem fick jag också en ”storasyster”, en vacker kattflicka vid namn Abby, som väl till en början undrade vad jag var för en liten gök. Ganska snart kom hon i alla fall på att jag faktiskt är en rätt så trevlig prick och vi har väldigt många gemensamma intressen, som att mysa, brottas, och jaga leksaksråttor. Hon tycker också det är trevligt att ha fått sällskap vid matskålen och vi äter ofta tillsammans. Fast den lilla gula tygfisken fylld med kattmynta får jag ha i fred för den gillar hon inte alls. Husse tror att det är en grabbgrej. =)

Husse och matte säger att jag växer massor hela tiden. Ibland när de kommer hem från jobbet på kvällen säger de att de tror att jag växt sen i morse och häromdagen tyckte jag mig höra hur de sa att de tycker jag minsann har blivit lite klädsamt rund på mitten! Matte säger också att jag har kraftiga, fina tassar och hon tror att jag kommer att bli en riktig liten björn när jag blir vuxen. En björn?? Hon verkar lite förvirrad - kanske har hon varit och sniffat på kattmyntafisken...?

I skrivande stund har vi nyss firat något som husse och matte kallar för jul. Jul verkar innebära att min goa farmor och ett par av husses och mattes kompisar kommer på besök. Tillsammans med husse och matte sitter de i soffan, pratar och skrattar, äter god mat och gosar med Abby och mig. Vi får också kokt fisk och en massa leksaker och godis, så det där med jul verkar vara en bra grej. Abby och jag fick förresten världens coolaste julklapp – en batteridriven kackerlacka som är liten och blå och kryper runt på golvet. I början tyckte jag att den var lite läskig, men Abby visade mig att den inte var farlig utan bara kul och sen lekte vi med den tills batteriet tog slut och den somnade.

Jag trivs jättegott hos min familj och vi är så glada att Huskatten hjälpte oss att träffas. Eftersom min husse och matte är tokiga i att ta bilder på Abby och mig så är det inte omöjligt att det dyker upp mer information om vad vi har för oss framöver på Huskattens Facebooksida.
Fisk och kärlek - tass och nosgos till er alla från Igor med familj!  

Bildtexter:
1. Kackerlackan vi fick i julklapp var lite läskig, men Abby sa att den inte var farlig och då vågade jag också peta på den.
2. Husse och matte säger att min mage är lite rund och väldigt söt.KATTEN SOM GILLAR ATT VARA MED…

Häromdagen hade Neone varit hos oss i ett helt fantastiskt år!Jag kommer ihåg hur jag längtade efter  att det ÄNTLIGEN skulle bli dagen D, nämligen den 3/1 -13.

Tillsammans var vi till veterinären och tog kastreringsstygnen och hon var SÅÅÅ tillitsfull!!! Tittade bara med STORA ögon på oss. När vi kom hem var hon RÄDD för sina 2 nya hundkompisar men det har hon vänt till att de är hennes kompisar. Efter att hundarna varit ute på promenad kommer hon nästan alltid och välkomnar dem med lite  kråmande och KUL-att-ni-kommer-hem-gester!

Hon är speciell på det sättet att hon själv alltid väljer att vara där familjegänget är. Just nu ligger hon självklart precis bredvid datorn . Går jag in i vardagsrummet för att dricka en kopp kaffe kommer hon efter och så är vardagen hela tiden.

Eftersom det är vinter och vi inte är ute på tomten så mycket vill inte hon heller vara ute. Hon har kattlucka (som bara öppnas av hennes chip) så hon skulle kunna vara ute MYCKET mer men det blir kanske några min/dag och då lämnar hon helst inte altan.

Jag tror inte hon lämnat  tomten på de sista månaderna! Hon känns som världens nöjdaste katt förutom den dagen då jag kom hem från HUSKATTENS ÖPPET HUS och glatt visade henne att hon var med i nästa års kattkalender. Där var hon tydlig med att visa att hon INTE var nöjd med kortet. Hon gav det en snabb blick och sedan vände hon det demonstrativt ryggen. Jag tolkade det som att hon inte tyckte om sin svältfigur. För JISSES vad mager hon var i januari. Nu har hon trivselvikt istället… och ligger gärna på rygg och visar magen. Fick hon bestämma skulle vi nog turas om att klappa magen och gosa med henne dygnet runt. Hon är enormt kelig!

Jag vill passa på och tacka för ett UNDERBART kattår och samtidigt önska alla kattvänner ett GOTT NYTT 2014! Som ni ser på kortet tycker hon om när det händer något. Allt sorts julstök var roligt att vara med på och när det var fullt hus på julafton tog hon tacksamt emot lite extragos av alla som kom…  OJ, OJ, OJ, vad Neone sprider glädje !!!!!!

Med vänlig hälsning Nina och Neone med familjHej! har funnit mej tillrätta här, har undersökt minsta vrå, minst ett par ggr, här är det stora ytor, till skillnad från den trånga väskan, som någon packade in mej och min "olycksbror"och så har jag fått en "syster" som heter Siv. Får bara tänka att, inte leka så våldsamt med henne, annars blir  hon lite rädd! nehej, nu satte matte på tvättmaskinen, så då ska jag bevaka, så att vattnet rinner som det ska, är lite förtjust i alla varianter av H2O!

På återhörande.
Svante Birkin  

 


Hej igen!
Skickar ett kort till, från en av "favoplatserna" tänk att matte och husse, är så roade av mitt vattenintresse......men....men, det bjuder jag på, det är ju tur att alla är olika!

Många nospussar: Svante